ÚJ WEBLAPUNK eléréséhez KATTINTS IDE! www.avasiborút.hu2013. 08. AUGUSZTUSI KÖZLÖNY
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
ÚJ HONLAP www.avasiborút.hu

Névnap

Ma 2017. október 20., péntek, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Facebook- Lájkolj!

Hirdetések

KATTINTS IDE !

Miskolc Város Bora 2013.


MARGIT  PINCE

Nagyavas Alsó sor 735.

Nyitvatartás ide kattintva

Időjárás

Forrás: Időkép.hu

Felhőkép Hőtérkép

AVASI BORÚT EGYESÜLET
2013. 08. AUGUSZTUSI KÖZLÖNY  E-mail
Avasi ínyencségek a Nagyavason, (bor- és főzőverseny), VIDEÓVAL ! Egyetemisták az Avason, Tanulmányút Egerben és Egerszalókon.

Találtuk! Köszönjük!
cccccccccc

A beszámoló megnézéséhez

kattints a képre

(vagy keresd meg a

"hírek archívumában")


VI. PINCZEI  ÍNYENCSÉGEK  A NAGY-AVASON !

2013. augusztus 31. szombat.


M E G H Í V Ó


Tisztelt Tagtársunk, Kedves Barátunk !


Szeretettel meghívunk az Avasi Borút Egyesület által 2013. augusztus 31. napján megrendezésre kerülő


VI. Pinczei Inyencségek a Nagy-Avason


Bor- és főzőversenyre.


Bízunk abban, hogy nem csak a pincetulajdonosok, hanem barátaink, meghívottaink körében is a bor szeretete diadalmaskodik, és a hőhullámban az árnyas Nagy-Avast, az enyhet adó borpincéket, a pincehideg borokat választják.

Programunk szokásosan szerény, de annál inkább lelket és persze gyomrot melengető :


9:00 – 10.50-ig Az AVASI PINCÉK BORAINAK VERSENYÉRE nevezni kívánt nemes itókák leadása a Réthy pincében

              ( Felső sor 396.sz.) Nevezési díj 300Ft/bor.

               Minden AVASI pince borát várjuk a versenyre, függetlenül attól hogy a pincegazda tagja-e vagy sem az Avasi Borút Egyesületnek!)


11.00 Rövid megnyitó ünnepség a Báthory pincében ( Felső sor 398. )


11:10: Az AVASI PINCÉK BORAINAK VERSENYE.

A délelőtt folyamán zajlik az ínyencségek elkészítése, kinek-kinek saját pincéje hűvösében, valamint a borok megmérettetése a Réthy pincében.


13.00 Az ínyencségek mesterszakácsi kóstolásának és elbírálásának kezdete. A zsűri a Bacchus pincétől (Felső sor ) indul, az utolsó állomás az Alsó sor lesz.

18.00 Eredményhirdetés a Sityu pincénél ( Alsó sor 720.) , amely a díjak átadását követően azonnal élőzenés utcabállá ( Vén tinédzser partivá, Borbarátok bokázós bulijává, stb. ) alakul.


Ebben az évben Egyesületünk vendégül látja a Miskolczi Pinczék Asztaltársaságának tagjait, akiket szeretettel várunk valamennyi nyitott pincénknél egy kis nézelődésre, barátkozásra, harapni – kortyolni valóra, és az esti zenés-táncos összeborulásra is.

A megnyitó előtti kedvcsináló poharazgatás alkalmával valamint az utcabál forgatagában – mivel az esti vendéglátóknak csak pincéjük van, de boruk még nincs - szívesen megkóstoljuk a jelen lévők borait, és – bár verseny ezúttal sem lesz – pálinkáit is.


Reméljük, hogy legalább olyan jól sikerül rendezvényünk, mint a legutóbbi. Ehhez kívánunk jó étkeket, jó pálinkákat és borokat, jó kedvet, és mivel esőnap nincs, szép, késő nyári időt, kánikula nélkül !


Az Avasi Borút Egyesület vezetősége
Tudnivalók


  • A benevezett borokon kérjük feltüntetni a szokásos információkat ( a bor neve, évjárata, a bortermelő neve ).


  • Minden pince és/vagy termelő annyi borral nevez, amennyivel szeretne. A nevezés a pince, a pincetulajdonos, vagy a termelő nevén futhat. A kiskorúakat tisztelettel kérjük mellőzni, tekintettel arra, hogy alkoholtartalmú italok vetélkedéséről van szó.


  • Minden pince annyi étellel nevez, amennyivel szeretne, ezek azonban kizárólag a verseny napján, a helyszínen elkészített étkek lehetnek.


  • A borokat és az étkeket Arany, Ezüst, Bonz oklevéllel minősítjük és díjazzuk.


  • Az Egyesület Vándorserlegének odaítélése az egyes versenyzők legjobb borának és legjobb ételének ( 1 bor + 1 étel ) összesített pontszáma alapján történik. Holtverseny esetén az érintettek a helyszínen megverekedhetnek egymással. Győztes hiányában a két zsűri verekszik egymással. Ha így sem dől el a verseny, majd kitaláljuk, mi legyen a serleg sorsa. Esetleg kettévágjuk, vagy megkapja a második helyezett. Vagy talán a házigazdák ( bár nekik nincs boruk ). Aki tehát szeretné hazavinni a következő évre a serleget, figyeljen arra, hogy borral és étellel is nevezzen.


  • A folyamatos jó hangulat fenntartása, és a borbaráti táncház beindulása érdekében kérünk mindenkit, hogy az eredményhirdetésre úgy érkezzen, hogy a saját pincéjébe lehetőleg ne kelljen visszamennie. Innivalót hozzatok !

Jó szórakozást kívánunk !JELENTKEZÉSEK:

- Borversenyre a bírálókat és magát a borversenyt Mészáros András szervezi. Jelentkezni lehet nála az alábbi e-mail-címen:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Addig is, nézd meg a tavalyi főzőverseny képes beszámolóját! - IDE KATTINTVA

Augusztus 12: Egyetemisták az Avason.

A kisavason a BRS pincében, a Nagyavason a Margit pincében. A németek magyarul tanulnak, a magyarok németül. Egy kis "rásegítéssel" könnyebben megy a társalgás. Sajnos nem mindenhol készült fotó.Az augusztus 10.-i TANULMÁNYÚT fotóit a Miskolczi Pincék Asztaltársasága honlapján láthatod a HÍREK ARCHÍVUMA menüpontban.Biztosan észrevette a tagság, hogy jelentősen megnőtt honlapunk látogatottsága, mióta új menüpontot nyitottunk:  ELADÓ PINCÉK címmel.
Érdemes lenne a közeledben található eladó pincéket lefotózni (lehetőleg a telefonszámot is) és megküldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra, hogy mielőbb jó borivó Magyar szomszédod legyen! Megjelentetjük a honlapon! Természetesen akkor is szólj, ha elkelt a pince, hogy levegyük a cikkből, ne zavarják tovább az eladót!

Az utolsó hónap látogatói:


 
Slideshow by phatfusion
Design by Next Level Design Lizenztyp CC

Webpage support by BRS