ÚJ WEBLAPUNK eléréséhez KATTINTS IDE! www.avasiborút.hu2016. MÁRCIUSI KÖZLÖNY
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
ÚJ HONLAP www.avasiborút.hu

Névnap

Ma 2017. október 20., péntek, Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.

Facebook- Lájkolj!

Hirdetések

KATTINTS IDE !

Miskolc Város Bora 2013.


MARGIT  PINCE

Nagyavas Alsó sor 735.

Nyitvatartás ide kattintva

Időjárás

Forrás: Időkép.hu

Felhőkép Hőtérkép

AVASI BORÚT EGYESÜLET
2016. MÁRCIUSI KÖZLÖNY  E-mail

A kultúra nyitott pincéi - filmvetítés

Fórum az Avasról a Polgármesteri hivatalban,

Eladó pince 500 pengőért, ....


Az Alpolgármester meghívója:


FÓRUM:

A  TÖRTÉNELMI AVAS REVITALIZÁCIÓS PROGRAMJA

2016. MÁRCIUS 30. szerda  16:00


A  MINAP cikke eredetiben  ide kattintva olvasható!

- de itt is olvasható :

Fórumot tartottak a pincetulajdonosoknak. Pfliegler Péter alpolgármester és az önkormányzat szakemberei fogadták a történelmi Avas pincetulajdonosait és civil szervezeteket a Városházán tartott fórumon. A miskolci önkormányzat célja, hogy a történelmi Avas végre turisztikai látványossága legyen a városnak.

avasi_pince_forum_160330_ja_16.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az első és most legfontosabb lépés a csapadékvíz-elvezetése. Ez is elhangzott a fórumon. Ezután következhet az ivó- és szennyvíz elvezetése, majd az utak burkolása. Emellett szó esett a terület lomtalanításáról, a kamerák telepítéséről is. A szakterületek és munkacsoportok képviselői külön beszámolókat tartottak a résztvevőknek. Egy teljes növényzetcserét is javasolnak a szakemberek. Ez nem öncélú kivágást és ültetést jelent, hanem arról van szó, hogy sok esetben a terület bizonyos pontjainak földcsuszamlását az ott lévő növények, egyes helyeken pedig azok hiánya okozza.

avasi_pince_forum_160330_ja_6.jpg

Az Avas tetőt is rendezetté szeretnék tenni és olyan attrakciókat szeretnének létrehozni ott, amik turistacsalogatók is egyben és a miskolciak számára is újra birtokbavehetővé tennék a területet.

A Hideg-sor nagy kanyarjában a közlekedési útfelület is kibővítik majd, biztonságosabbá téve ezzel a közlekedést. Ez azonban együttjár majd néhány pince lebontásával is. A kiemelt fejlesztések között említették az Avasi templomot, a Kálvária területét és a Herman Ottó Múzeum épületét is.

avasi_pince_forum_160330_ja_1.jpg

- A történelmi Avas fejlesztése a város feladata, a város elkötelezte magát emellett - mondta Pfliegler Péter alpolgármester. Hozzátette: a Területi és Településfejlesztési Operatív Programbanból közel 2 milliárd forintot szeretnének a történelmi Avas fejlesztésére fordítani. Beszélt a történelmi Avas egyedi adottságairól is, hogy ez a hely öt perc alatt elérhető a belvárosból, és mint mondta: ilyen remek adottságokkal egész Európában nagyon kevés város rendelkezik.

avasi_pince_forum_160330_ja_10.jpg

Soós Attila, az Avasi munkacsoport vezetője beszélt arról, hogy április végére tervezik, hogy konténereket tesznek ki. Így a pincetulajdonosok könnyebben meg tudnának szabadulni a felesleges lomoktól és szeméttől. Ez nekik nem kerül majd semmibe, és a megtelt konténereket három napon át folyamatosan üresre cserélik majd a MiReHuKöz munkatársai.

– Ez egy befektetési terület – mondta. – Ezeknek az alapoknak a lerakásán is munkálkodunk jelen pillanatban. Először is szemétteleníteni kell a területet, rendbe hozni és lezárni az elhagyott pincéket is. Hamarosan kimegy egy újabb levél, amiben megkérdezzük a tulajdonosokat arról, hogy mi a céljuk az ingatlanjukkal. De ez a fórum sem egyedi lesz, hanem félévente szeretnénk találkozni az ittlévőkkel, és azokkal is, akik most nem tudtak jelen lenni, hogy megbeszéljük a következő lépéseket - mondta.

Rostás László főépítész elmondta, hogy készül a Magatartási Kódex, de az építési törvényen belül hamarosan jogszabályi változások lesznek, amelyeket az őszi időszakban tárgyalnak majd.

avasi_pince_forum_160330_ja_14.jpg

A résztvevők tájékoztatása után az alpolgármester és az önkormányzat szakemberei fogadták a felmerülő kérdéseket. Többi között arról is kérdezték a szakembereket, hogy a korábbi terveket fel fogják-e használni a tervezés során, illetve volt, akik a megsüllyedt területek rendbehozásáról tettek fel kérdéseket.

Az alpolgármester és a szakemberek azonnal válaszoltak a rövidebb lélegzetvételű kérdésekre, a többire pedig majd írásban fognak. A fórumon jelenlévők javaslatot is tehettek, így rögtön volt, aki megragadta az alkalmat és felajánlotta saját területét, hogy segítse a konténer elhelyezését a lomtalanításkor.
Figyelem tagtársak, követendő példa: saját honlap!  Kattints ide!  www.richterpince.hu


Új pincegazda a Mélyvölgy - Csabai soron:  http://www.gallaypince.com

Új cikk a KUTATÁS menűpontban:  Eladó pince 500 pengőért.
Még mindig aktuális:
FOTÓ PÁLYÁZAT! Kattints a fényképezőgépre!

Mától lájkolhatsz - követhetsz minket a fészbúkon is!

Március 3: Filmvetítés

Csizmadia köz 3 , Kormányhivatal belső udvarából nyílik.

( kattints a fenti címre és nagyítsd a térképet!)

Fotók:..

..


 
Slideshow by phatfusion
Design by Next Level Design Lizenztyp CC

Webpage support by BRS