ÚJ WEBLAPUNK eléréséhez KATTINTS IDE! www.avasiborút.hu2014. 10. OKTÓBERI KÖZLÖNY
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
ÚJ HONLAP www.avasiborút.hu

Névnap

Ma 2017. november 19., vasárnap, Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.

Facebook- Lájkolj!

Hirdetések

KATTINTS IDE !

Miskolc Város Bora 2013.


MARGIT  PINCE

Nagyavas Alsó sor 735.

Nyitvatartás ide kattintva

Időjárás

Forrás: Időkép.hu

Felhőkép Hőtérkép

AVASI BORÚT EGYESÜLET
2014. 10. OKTÓBERI KÖZLÖNY  E-mail

...az avasi pincesor. ... mintha a Rózsadombot betolnánk a Váci utca mellé…

Avasi Murci Napok,

Disputa,

Korlátavató

....apropó - hiszen ezt a honlapot is interneten olvasod....

 ..ma még adómentesen.....

"Létesítsen a kormány gyakori vonatjáratokat Budapest és Bugac között, hogy legalább vasárnapokon, Bugacra lerándulva, fejünket a homokba dughassuk, s így tegyük lehetővé, hogy ne lássuk, mi történik ebben az országban.

A víz a közlekedőcsövekben még mindig ingyen közlekedik. Ez nyilván elkerülte úgy a közlekedésügyi, mint a pénzügyminiszter figyelmét. Miért nem vetnek ki rá legalább valami adót?

Csökkentse a kormány a föld és a mennyország közt való egyirányú sűrű közlekedést. Csökkentse tehát a halálozások s az öngyilkosságok számát. Ha másképp nem tudja, hát azáltal, hogy teremtsen tűrhető életviszonyokat. Ez is módszer.

Adjon ki a kormány rendeletet, amellyel tiltsa meg a villamosokra való ugrálást. Mert pontosan megfigyeltem, hogy még minden kormány, kezdve a Wekerle-kormánnyal, mihelyt ilyen rendeletet kiadott, egy héten belül megbukott. Oki és okozati összefüggés ugyan a rendelet és a bukás közt nincsen, de így történt. Türelmetlenül várjuk tehát a rendeletet."

1926  Nagy Lajos: Képtelen természetrajz (részlet)


„.....A másik az avasi pincesor. Mindig mondtam, hogy olyan az a hely, mintha a Rózsadombot betolnánk a Váci utca mellé…

 – Vett is ott egy pincét.

– Próbáltam minden módon egy kicsit meglökni, elindítani, csak nagyon nehéz. A 80-90-es évek elején volt ott élet, de mire elkezdtük a fesztivált, már nagyon lezüllött. Foggal-körömmel ragaszkodtam hozzá, hogy meg kell csinálni, de iszonyatos pénz kellene. Én kiszúrtam magamnak egy fehér házat, bementük az idős eladóval, ki lehetett látni a teraszról a városra, szépen be volt rendezve, és nagyon alacsony összeget mondott. Azóta már felmentek az árak. Mondtam, hogy meg van véve, mire döbbenten kérdezte, hogy „a pincét meg sem nézi”? Azt hittem, valami kis tárolóhely, és lementünk egy olyan nagy pincébe, mint a Rákóczi, benne 80 liter bor – ő valójában azt árulta, én meg nem is tudtam, hogy ez ilyen hely… Azután kezdtem beizzítani az embereket, hogy vegyenek pincét az Avason, de hát ezrével vannak. A miskolciak helyében kiszúrnék magamnak egy pincét, és megvenném. Mert a hagyományos élet is úgy nézett ki, hogy a polgárság egyszer csak átment a házából a borházába. Nem véletlen, hogy az irodalmi élet nagyjai itt mulattak… Jó hogy vannak már használt pincék, jó, hogy van a Borangolás. Infrastruktúrát kellene fejleszteni, és világunikum lehetne ez a hely.”

Eredetiben olvasható a MINAP.hu-n:  ide kattintva:

Müller Péter Sziámi: a legfontosabb a főutca és az avasi pincesor

Borkóstolók programja az év végéig:

- ide kattintva -vagy a FRISS HÍREK-BORKÓSTOLÁS menüben.


MEGHÍVÓ:


További információkért kattints a fenti meghívóra!


Október 15. szerda 17:30

(részletekért kattints a lenti meghívóra!)


Választási tanácsadás 2014. október 12.  ( Kattints ide ! )


Egyszerűbben fogalmazva:Részletes beszámoló a fenti képre kattintva!   ( Hírek archívuma menüpontban)


 
Slideshow by phatfusion
Design by Next Level Design Lizenztyp CC

Webpage support by BRS